10 Ağustos 2013 Cumartesi

KABAK GALLESİ

Bu bizim 2013 ramazanında arkadaşlarımıza hazırladığımız iftar sofrası tabi İstanbul trafiğinde arkadaşlar geç kalınca ana yemek yerine çorba tenceresini ortaya koydum :)))
sağ başta olan kabak gallesi Çanakkale de çok yapılır özelliği fırında kızartılması oldukça kolay ama benim yazın bayıldığım bir yoğurtlu salata çeşidi.ortadaki soğanlı pazı kavurması  üzeri yoğurtlu diğeri ise soğanları sirkeyle terbiye edilmiş roka salatası




KABAK GALLESİ
1 kilo kabak yarım ay şeklinde doğranır.Çukur bir kabın içine alınan kabakların üstüne tuz ve 3-4 çorba kaşığı un eklenir ve harmanlanır unun kabakların her yerini kaplaması sağlanır.Yağlanmış tepsiye fazla unu alınmış kabaklar dizilirve üzerine tekrar az miktar yağ gezdirilerek 200 derece fırında pişirilir.Kabak çok su saldığı için tepsiye yapışma ihtimaline karsı tepsinin altı fazla yağlanabilir veya kağıt koyabilirsiniz.Kabaklar pişince tane tane olmuyor birbirine yapışıyor niye böyle oldu diye düşünmeyin üzerine sarımsaklı yoğurt döküp afiyetle yiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder