:)))
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhH3XMKoA21nufaAA6gHLqgGFRkiu132DnyT8iWYrZIKJfAx0mHKBoePqPGrdLe0VzAd2Tx3Oj8UkH9tHdpEmNOTndI0I6hh5bi1sF1HDckGcLZAMdHXl8xFzcPJvN987Yx5El-ndbm4hs/s200/rin+274.jpg)
MALZEMELER(4 kişilik)
- Kişibaşı 1 adet taze enginar (enginarın sapından tutup salladığınızda kafa kısmı sallanıyorsa tazedir.)
- Herbir dolma için 1 yemek kaşığı pirinç (bulgurda tercih edilebilir.)
- 250 gram orta yağlı kıyma ben kuzu kuşbaşı alıp onları küçük küçük doğradım
- 1 adet orta boy kurusoğan
- 1/2 demet taze nane
- 1/2 demet dereotu
- 1/2 demet maydanoz
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı sumak veya nar ekşisi
- tuz ,karabiber,kimyon,kırmızı biber
- zeytin yağı ve 1,5 subardağı salçalı su
YAPILIŞI
- Enginarların en dıştaki 2-3 sıra yaprağı kopartılır ve sonrasında yaprakların arası tektek yıkanır ,ortadaki dikenli kısım yıkanırken batabilir dikkat.:))
prinçler yıkanır ,kuru soğan sıçandişi şeklinde doğranır diğer malzemelerde doğrandıktan sonra salça ,zeytin yağı ve baharatlar eklenerek dolma harcı etle beraber güzelce yoğrulur.Enginarların en dış sırasından başlanarak harç yerleştirilir.ağzını kapatacağımız tencereye enginarlarımızı yerleştiriyoruz salçamızı 1,5 su bardağı su ile ezerek tencereye ilave ediyoruz.45-50 dakika ağzı kapalı olarak pişiriyoruz.Enginar yapraklarını çektiğimiz zaman rahatça kopuyorsa yemeğimiz pişmiş demektir.
- Yemesi çok zevkli ;yapraklar bitip ortaya geldiğimiz zaman tüylerini 3-4 defada kopartarak temizliyor ve enginarımızın kalbini afiyetle yiyoruz.
bu arada ben enginarı sadece suyla haşlayp yaptaklarını kopartıp salata tabağına diziyorum ortadaki enginar çanağını doğruyorum üzerine dereotunu ince doğruyorum sarımsağı eziyorum limonsuyu ve zeytin yağıyla sos hazırlayıp üzerine gezdirip yaprakları tek tek yemeye başlıyorum diyet yaptığım zamanlarda beni hem doyuran hemde oyalayan bir salata oluyor...:))))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder